sirpa_ulkona.jpg

Hei!

Olen Sirpa Tikkala, äiti, vaimo, luokanopettaja ja koulumme apulaisjohtaja Jäälin suuralueelta Oulusta. Nykyisin asun maalla yksityistien varrella, mutta ennen tänne Jääliin muuttamista asuimme vuosia Oulun Kaijonrannassa. Kotoisin olen Vihannista.

SOTE-palvelujen todennäköisesti siirtyessä maakuntien järjestettäväksi tulee sivistys- ja kulttuuripalvelut olemaan kunnan merkittävin tehtävä kaavoituksen ja elinkeinopolitiikan ohella. 

Edellisellä ja nyt kuluvalla valtuustokaudella toimin Oulun yhdyskuntalautakunnan jäsenenä ja olen siten saanut siten perehtyä ja osallistua Oulun kehittämiseen mm. maapolitiikan keinoin.  Maapolitiikka on se väline, jolla mahdollistetaan asuminen, eläminen ja yrittäminen eri puolilla suurta Oulua.  Lautakunnan jäsenen ja  valtuutetun tehtävien lisäksi toimin kaupunginhallituksen varajäsenenä ja edustan Oulun kaupunginhallitusta Oulun Tietotekniikan (OTT) johtokunnassa.  Tällä kaudella vaikutan myös maakuntavaltuustossa. Keskustan puoluevaltuustossa olen toista kautta.

Olen perehtynyt opetukseen koululaisten äidin, luokanopettajan, opetusviraston työntekijän (TVT-kehittäjäopettajana Oulussa 2013-2015) ja nyt viimeisimpänä koulun johdon näkökulmasta.  Opetustyöstä minut on palkittu v. 2011 Vuoden luokanopettajana.

Tiedän siis, mistä puhun.