Hei!sirpa.jpg

Olen Sirpa Tikkala, äiti, vaimo, rehtori ja kuntapäättäjä Jäälin suuralueelta Oulusta. Nykyisin asun maalla yksityistien varrella, mutta ennen tänne Jääliin muuttamista asuimme vuosia Oulun Kaijonrannassa. Kotoisin olen Vihannista.

Nykyiset luottamustehtäväni ovat  Oulun sivistyslautakunnan varapuheenjohtajuudesta ja Oulun Energian hallituksen jäsenyys.   Ukrainan sodan vaikutukset ja muut energia-alalla tapahtuvat nopeat muutokset ovat vaatineet jatkuvaa tietojen päivittämistä.  Omaa pitkää opetusalan kokemustani puolestaan pääsen hyödyntämään lautakuntatyöskentelyssä. 

Kaksi edellistä valtuustokautta toimin Oulun yhdyskuntalautakunnan jäsenenä.  Perehdyin ja osallistuin tuossa luottamustehtävässäni  Oulun kehittämiseen mm. maapolitiikan keinoin.  Maapolitiikka on se väline, jolla mahdollistetaan asuminen, eläminen ja yrittäminen eri puolilla suurta Oulua.  Lautakunnan jäsenen ja  valtuutetun tehtävien lisäksi olen  toiminut mm.  kaupunginhallituksen varajäsenenä ja edustanut Oulun kaupunginhallitusta Oulun Digin johtokunnassa.  Kokemusta minulla on myös toimimisesta maakuntavaltuustossa ja Keskustan puoluevaltuustossa.

Olen perehtynyt opetukseen koululaisten äidin, luokanopettajan, opetusviraston työntekijän (TVT-kehittäjäopettajana Oulussa 2013-2015) ja koulun johdon näkökulmasta.  Opetustyöstä minut on palkittu v. 2011 Vuoden luokanopettajana.

Tiedän siis, mistä puhun.